Team

Naam: Darine El Houfi

Functie: Oprichter

Opleiding: Bedrijfskunde

Achtergrond: 

Naam: Reinoud Beimers

Functie: Zakelijk Leider

Opleiding: Business Administration, Theology and Philosophy

Achtergrond: Reinoud heeft inmiddels 15 jaar werkervaring, waarvan 5 jaar in het commerciële internationale bedrijfsleven en 10 jaar in het cultureel-maatschappelijke werkveld. Vanuit die ervaring waarin hij met name de laatste jaren veel met onderwijsorganisaties heeft gewerkt is hij de zakelijk leider van Leren voor de Toekomst. Vanuit deze verantwoordelijkheid draagt hij zorg voor o.a. de strategie, het beleid, het kantoorteam en bestaande en nieuwe samenwerkingen.

Naam: Baris Sahan

Functie: HR-Manager

Opleiding: Human Resource Management

Achtergrond: Baris is de HR-Manager bij Leren voor de Toekomst. Een belangrijke reden dat hij bij Leren voor de Toekomst aan de slag is gegaan, is omdat hij het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn. De visie van Leren voor de Toekomst past goed bij zijn eigen visie.

Afgelopen zomer heeft hij met zijn collega’s een nieuw organisatiebeleid geschreven, deze wordt nu in het schooljaar geïmplementeerd. Daarnaast vormt Baris een brug tussen de directie en alle personeelsleden, ideeën van de directie overlegt hij met de personeelsleden. Maar dit gebeurt ook andersom wanneer het personeel met nieuwe ideeën komt. Daarnaast zorg Baris ervoor dat al onze locaties bezet zijn met proactieve en enthousiaste begeleiders en locatieleiders.

Naam: Samra Benhamouch

Functie: Officemanager

Opleiding: Bestuurskunde & Overheidsmanagement

Achtergrond: Samra is officemanager bij Leren voor de Toekomst. Haar werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van de algemeen directeur en het managementteam bij hun werkzaamheden. Verder verricht Samra ook administratieve en organisatorische werkzaamheden en zorgt ze ervoor dat alle zaken achter de schermen soepel verlopen. Op deze manier kunnen er landelijk zoveel mogelijk kinderen geholpen worden door ons team van Leren voor de Toekomst.

Naam: George de Wit

Functie: Operationeel manager

Opleiding: Human Resource Management

Achtergrond: George is de Operationeel Manager van Leren voor de Toekomst. Hierbij is hij verantwoordelijk voor het leiden van de dagelijkse operatie. Daarnaast is George aanspreekpunt voor onze locatieleiders. Ook heeft hij contact met scholen en zoekt hij nieuwe samenwerkingen op. George zal samen met de andere leden van het kernteam de doelstellingen van de organisatie proberen te verwezenlijken.

Naam: Lieve Eising

Functie: Business Development manager

Opleiding: Bedrijfskunde

Achtergrond: Lieve is business development manager bij Leren voor de Toekomst. Door de behoeften van kinderen, ouders, scholen en gemeenten te vertalen naar onze organisatie hoop ik dat we samen zoveel mogelijk kinderen kunnen bereiken. Met als doel dat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen! Naast mijn werkzaamheden voor Leren voor de Toekomst zit ik in het laatste jaar van de studie bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Naam: Douaâ Chraibi

Functie: Kwaliteitsmanager

Opleiding: Social Work

Achtergrond: Douaâ is kwaliteitsmanager bij Leren voor de Toekomst. Ze is afgestudeerd als HBO Social Worker en heeft ervaring in het speciaal onderwijs. Een mooie achtergrond waarmee ze de kwaliteit van onze begeleiding kan waarborgen.