Voor bedrijven

Wat maakt ons anders? Wij richten ons niet alleen op leerlingen van de bassischool, maar ook scholieren van het voorgezet onderwijs, studenten van het MBO, HBO en WO, ouders en andere betrokkenen binnen onze multiculturele maatschappij. Hierdoor hebben wij oog voor het individu en verzorgen wij begeleiding op maat.

Stageplaatsen
Leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO die op zoek zijn naar een snuffel- of maatschappelijke stage helpen wij bij het vinden van een stage die past bij het doel. Leren voor de Toekomst kijkt daarbij goed naar het type bedrijf, de functie, taakinhoud en de omgeving van de stage zodat er sprake is van een match tussen leerling en bedrijf. We hebben een ondersteunende rol waarbij de leerling wordt gecoacht in het zoeken en vinden van een stageplek maar ook voorbereid wordt op hoe je je aan een bedrijf presenteert en het voeren van het sollicitatiegesprek.

Recruitment
Vele afgestudeerde studenten en bedrijven hebben met onze begeleiding een passende baan of kandidaat gevonden. We werken daarbij zowel aanbod- als vraag gericht. Door onze begeleiding vergroot de student zijn netwerk en mogelijkheden om door te stromen naar een passende functie. Vaak hebben bedrijven wel de ambitie
om toe te werken naar een divers personeelsbestand maar hebben
ze moeite met het vinden van werkzoekenden met een diverse achtergrond. Leren voor de Toekomst beschikt over een netwerk en studentenbestand waar een diversiteit aan jongeren deel van uitmaakt. Het aanbod aan bedrijven bestaat uit één op één recruitment en een tal van andere activiteiten zoals bedrijvenmarkten, netwerkborrels, diversity dinners en matchingsdagen om studenten en bedrijven met elkaar in contact te laten komen. Het doel is om talentvolle werknemers te werven die nodig zijn om bedrijfsdoelstellingen, innovatie en ambities te realiseren.

We werken reeds samen met een tal van bedrijven waaronder Achmea, Shell, Rabobank en ProRail. Bedrijven die allen investeren in een divers personeelsbestand als goede afspiegeling van onze multiculturele inclusieve samenleving.

Het hoofdkantoor Leren voor de Toekomst is gevestigd in Utrecht en momenteel bieden we bijles, huiswerkbegeleiding en loopbaanbegeleiding op 30 locaties in Nederland.

We breiden in een rap tempo uit en ons doel is om dit jaar 2.000 leerlingen te kunnen ondersteunen op meerdere locaties. Ook streven we naar een uitbreiding van de scholen en bedrijven waarmee we samenwerken. Steeds meer scholen vragen ons huiswerkbegeleiding aan te bieden op hun school. Leren voor de toekomst biedt daar volop mogelijkheden toe.

Leren voor de Toekomst heeft een jong, dynamisch en professioneel team van meer dan 100 studenten, afgestudeerden en jonge docenten. Het team kent een grote gender- en culturele diversiteit waardoor we ook als rolmodel leerlingen op een positieve manier kunnen beïnvloeden en de contacten met ouders en school snel gelegd zijn.

We hebben maandelijks 50.000 bezoekers op onze website en een groot bereik via diverse mediakanalen zoals Facebook, Instagram
en LinkedIn. We zijn erg actief op social media en weten goed aan te sluiten op de pagina’s die veelal bezocht worden door onze doelgroep. Ook de aandacht van landelijke media voor Leren voor de Toekomst groeit met de dag. Er zijn een tal van interviews, krantenartikelen en filmpjes te vinden over Darine en stichting Leren voor de Toekomst.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u mailen met contact@lerenvoordetoekomst.nl om uw wensen te bespreken.